Belgian Bullets kunnen hun positie niet verbeteren in derde run

Belgian Bullets kunnen hun positie niet verbeteren in derde run

Elfje Willemsen en remster Sara Aerts hebben vandaag in de derde run van het bobsleeën bij de vrouwen op de Winterspelen in Pyeongchang een tijd van 51.10 laten noteren, de tiende tijd. In totaal blijven ze elfde (2:33.40). An Vannieuwenhuyse en remster Sophie Vercruyssen klokten 51.53, de achttiende tijd. Ze zakken in de tussenstand van de vijftiende naar de zestiende stek (2.34:05). De Amerikaanse Elana Meyers Taylor, met remster Lauren Gibbs, liet de snelste tijd noteren (50.46). Het Duitse duo Mariama Jamanka/Lisa Buckwitz (2:31.75) blijft aan de leiding in de tussenstand na een tweede tijd (50.49). Meyers Taylor en Gibbs komen wel terug tot op vier honderdsten. De Canadese titelverdedigster Kaillie Humphries, met Phylicia George, sprong van de vijfde naar de derde plaats, op 0.37 van Jamanka en Buckwitz.

Gisteren lieten Willemsen en Aerts in hun eerste twee runs respectievelijk 51.03 en 51.27 noteren. An Vannieuwenhuyse en Sophie Vercruyssen kwamen tot 51.24 en 51.28.

De vierde en laatste run vindt om 14u00 plaats. Willemsen ging vooraf resoluut voor een olympisch diploma (top acht). Ze hoopte zelfs beter te doen dan vier jaar geleden in Sotsji, toen ze met Hanna Mariën als zesde eindigde. Samen met Eva Willemarck werd ze in het Canadese Vancouver (2010) veertiende. Vannieuwenhuyse, toe aan haar eerste olympische deelname, richt zich op de top twaalf.

bron: Belga