Vraag naar kindvrije zones op het vliegtuig bereikt een piek

Vliegen is niet altijd een pretje, denk maar aan turbulentie of luidruchtige passagiers. Vooral dat laatste blijkt een enorme bron van ergernis te zijn. Steeds meer passagiers én luchtvaartmaatschappijen zijn gewonnen voor het idee van kindvrije zones. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Malaysia Airlines, AirAsia, Scoot Airlines en IndiGo zijn maar enkele van de luchtvaartmaatschappijen die een stille zone hebben gecreëerd in het vliegtuig. Op deze plaats zijn geen kinderen toegelaten. Uit een enquête van Airfarewatchdog blijkt dat meer dan de helft van de passagiers akkoord gaat en het initiatief graag ook bij andere vliegtuigmaatschappijen van start wil zien gaan.

Nultolerantie 

Groepen mensen van anderen scheiden omdat ze teveel lawaai maken, het neigt een beetje naar onverdraagzaamheid. Maar de Amerikaanse psycholoog Matthew H. Rouse ziet er de voordelen van in. "Reizigers die niet dol zijn op kinderen hoeven niet bij hen in de buurt te zitten, terwijl ouders van de ukjes zich meer kunnen ontspannen, wetende dat ze omringd zijn door reizigers die het gedrag van hun kinderen accepteren."