Koppel sleept trouwfotograaf voor de rechter wegens ongepaste foto’s

Koppel sleept trouwfotograaf voor de rechter wegens ongepaste foto's
Unsplash / A. Hunter

Heel wat koppels doen beroep op een professionele trouwfotograaf om de mooiste momenten van hun feest vast te leggen op de gevoelige plaat. Zo ook Steph en Paul Unwin, maar toen ze de uiteindelijke foto’s onder ogen kregen, waren ze met verstomming geslagen.

De man die Steph en Paul hadden ingehuurd, David Kilcourse, had tijdens de ceremonie blijkbaar meer oog voor de derrières en boezems van de gasten dan voor het echtpaar zelf. Zo had de fotograaf exact 1.636 kiekjes gemaakt, waarvan een foto op drie wazig was.

Meer dan honderd billen en borsten

Maar het wordt nog erger: er zijn slechts 70 foto’s van de bruid en 11 van de bruidegom. De schoonouders van Steph zijn zelfs op geen enkel plaatje te bespeuren. Daartegenover staat dat de billen en borsten van de bruidsmeisjes meer dan honderd keer perfect gekiekt zijn.

“Dit was géén ongelukje”

“Ik weet dat fotografie anders geïnterpreteerd kan worden door verschillende mensen, maar als je drie keer een foto maakt van iemands achterwerk is dat géén ongelukje”, reageert Steph misnoegd aan Metro.co.uk.

Teleurgesteld door de mislukte kiekjes stapten de tortelduifjes naar de rechter. Kilcourse probeerde zich nog te verdedigen door te zeggen dat de wazige foto’s te wijten zijn aan het slechte weer. Uiteindelijk gaf de rechter het bruidspaar toch gelijk. Kilcourse moet nu zo’n 650 euro schadevergoeding betalen.