“Vijf jaar leugens van demagoog André Gyselbrecht”

Vijf jaar leugens van demagoog André Gyselbrecht

“We hebben in dit dossier vijf en een half jaar jaar lang de leugens en de manipulaties van de demagoog André Gyselbrecht moeten aanhoren.” Dat heeft advocaat Jan Leysen, die de familie Saelens vertegenwoordigt, gezegd op het proces over de kasteelmoord. Bijna een jaar na de inleidingszitting gaan de pleidooien in de zaak van de kasteelmoord vandaag van start. André Gyselbrecht (67), Pierre Serry (67), Evert de Clercq (54) en Franciscus Larmit (40) staan terecht voor hun rol in de moord op Stijn Saelens. Larmit is als enige niet aanwezig in de rechtszaal in Brugge.

“Alles is aanwezig in dit dossier”, zo richtte Leysen het woord tot voorzitter Els D’Hooghe. “We hebben een moord, we hebben een opdrachtgever, een uitvoerder en een motief, namelijk de verhuis naar Australië. En toch zijn we nu vijf en een half jaar verder en zie waar we al die tijd door moesten ploeteren in dit dossier, en dat allemaal door de manipulaties van Gyselbrecht.”

“Hij moet er toch van genoten hebben, vijf jaar lang manipulaties, hoe verderfelijk toch. Er zijn rechters moeten opstappen, er zijn verklaringen afgelegd in de media, er zijn beschuldigingen van corruptie geuit tegenover advocaten. Chapeau meneer Gyselbrecht”, zo klonk het cynisch. “En dan is er 2 mei 2017: de bekentenis, de verlossing van het geweten. Uiteraard, want hij kon geen kant meer uit.”

Gyselbrecht heeft volgens Leysen altijd beweerd dat hij Saelens niet wilde kwetsen, “maar hij is Saelens blijven afschilderen als een gek, een clown. En nu nog. De nagedachtenis aan Saelens zal hier vernietigd worden.”

bron: Belga