Proces Hardy: beschuldigde op einde van verhoor weer in tranen

Proces Hardy: beschuldigde op einde van verhoor weer in tranen

Het laatste deel van het verhoor van Renaud Hardy, tijdens het assisenproces tegen de man, ging over de feiten tegen Linda Doms, een vriendin van de beschuldigde. Hardy filmde de feiten. “Om te tonen hoe ze een liefhebbende mens als ik zo ver kunnen krijgen”, was Hardy’s uitleg daarvoor. Het verhoor van de beschuldigde door de voorzitter zit er daarmee op. Na afloop drukte hij nogmaals zijn spijt uit, en barstte hij opnieuw, net zoals bij het begin van zijn verhoor, in tranen uit. Tijdens de feiten was hij naar eigen zeggen “totaal van de kaart”. In de weken ervoor had Doms, volgens Hardy, hem zwartgemaakt, door te lachen met zijn ziekte en zijn verblijf in de gevangenis. “Ze was een tof madammeke”, aldus Hardy. “Maar ze toonde geen respect voor mij. Dat ik in de gevangenis had gezeten was misschien bekend bij de mensen rond mij, maar ze moet dat niet in de verf gaan zetten. Die pot is aan het opwarmen.” Hardy verwees tijdens het verhoor al vaker naar zijn ketel die in brand stond, en dat moet verklaren waarom hij de feiten pleegde.

Anders dan bij de andere feiten waarvan hij beschuldigd wordt, kende hij Doms wel. “Linda lag me na aan het hart. Een seksuele relatie had ik niet met haar: daar hebben noch ik, noch zij op aangestuurd.” De voorzitter wees hem erop dat in het filmpje daarover niets te horen is, maar dat het er eerder op lijkt dat hij een seksuele frustratie wilde uitwerken. “U zal zeggen, die gast is zot”, reageerde Hardy. “Ik heb haar met de hand gepenetreerd, ja. Om haar te vernederen? Waarschijnlijk.”

De film van de feiten bekeek hij nog een keer, de dag erop in de vooravond, kort voor de politie bij hem binnenviel. “Ik wist ’s morgens niet meer wat ik gedaan had, ik had dat verpakt en weggestoken: ik moest de film bekijken om te weten wat er gebeurd is. Kunt u zich dat voorstellen?”

bron: Belga