Morgen wordt drukke Belgische dag met negen atleten die in actie komen

Niet minder dan negen Belgische atleten treden morgen in competitie op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Snowboarders Seppe Smits, Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer bijten de spits af. Zij staan voor de kwalificaties in de big air. De eerste van twee runs begint in het Alpensia Ski Jumping Centre om 9u30 Zuid-Koreaanse tijd (1u30 in België). Net als in de slopestyle plaatsen de beste twaalf zich voor de finale van zaterdag.

Boegbeeld Seppe Smits, tiende in de slopestyle, is door een knieblessure niet topfit. “Voor de wedstrijd zal ik een pijnstiller nemen en proberen volledig te focussen op de jump en niet aan de knie te denken”, vertelde hij gisteren.

Om 11 uur lokale tijd begint in het Jeongseon Alpine Centre de eerste skiester aan haar olympische afdaling. Ook Kim Vanreusel staat aan de start. Het is voor de 20-jarige Antwerpse al haar vierde nummer. Eerder werd ze 39e in de reuzenslalom en 40e in de slalom en super-G.

Kunstschaatsster Loena Hendrickx komt omstreeks het middaguur in Korea (12u17) op het ijs van de Gangneung Ice Arena voor haar korte kür. De 18-jarige zus van Jorik moet bij de beste 24 (op 30 deelneemsters) eindigen om de vrije kür van vrijdag te halen. Op het EK vorige maand bewees ze met een mooie vijfde plaats alvast dat ze de goeie vorm beet heeft.

Wanneer in Zuid-Korea de avond is gevallen, komen de Belgian Bullets opnieuw in actie. In het Olympic Sliding Centre staan de derde en vierde run (20u40 & 22u00) in de tweemansbob voor vrouwen op het menu. Stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Sara Aerts staan na de vandaag afgewerkte eerste twee runs op plaats elf. An Vannieuwenhuyse en haar remster Sophie Vercruyssen bezetten positie vijftien.

Bron: Belga