Jacques Borlée verkiest Michaël Rossaert boven Robin Vanderbemden voor 4x400 meter

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische selectie voor het WK atletiek in zaal van 1 tot 4 maart in Birmingham is bekend. Ze bestaat alleen uit Eline Berings en de Belgian Tornados. Dat maakte de Belgische Atletiekbond bekend. Enigszins verrassend is wel dat Robin Vanderbemden moet thuisblijven voor de 4x400 meter, ten koste van Michaël Rossaert. Bondscoach Jacques Borlée neemt vijf atleten mee naar Birmingham voor de 4x400 meter. Hij kiest voor zijn drie zoons Kevin, Jonathan en Dylan Borlée, en daarnaast Jonathan Sacoor en Michäel Rossaert. Robin Vanderbemden, die de laatste jaren een vaste waarde werd bij de Belgian Tornados en afgelopen weekend aangaf beschikbaar te zijn, valt uit de boot. Hij betaalt de prijs voor zijn keuze voor de 60 meter dit winterseizoen.

Vanderbemden liep geen enkele 400 meter dit indoorseizoen. Dat deden ook Kevin en Jonathan Borlée niet, maar zij worden meegenomen op basis van hun bewezen capaciteiten in het verleden. Dylan Borlée liep wel twee keer de 400 meter, maar kwam niet verder dan 47.44. Rossaert noteerde al 47.12, Sacoor 46.95.

Naast de Belgian Tornados mag alleen Eline Berings voor België naar Birmingham. Zij komt in actie op de 60 meter horden. Nafi Thiam gaf eerder aan verstek te geven voor de indoorkampioenschappen om alles op het EK van komende zomer te zetten.

bron: Belga