“Beste runs van de week”, zegt tevreden Belgian Bullet An Vannieuwenhuyse

Stuurvrouw An Vannieuwenhuyse en remster Sophie Vercruyssen sloten de eerste dag van de olympische bobsleecompetitie af op de vijftiende plaats. Na afloop maakte Vannieuwenhuyse een positieve evaluatie op van haar eerste twee runs. “Het waren de beste runs van de week. Bochten twee en drie waren nog altijd niet zoals het moet, maar toch al beter dan op training en in bochten twaalf en dertien maak ik twee keer hetzelfde foutje. Maar het lange rechte stuk was oké, en dat is hier toch belangrijk. Het gevoel is goed”, vertelde Vannieuwenhuyse.

De stuurvrouw van bob Spanky was fysiek niet honderd procent fit, vertelde ze. “De start zat niet helemaal goed. Ik ben vanmorgen opgestaan met een licht gezwollen enkel. In de opwarming had ik wat last. Hopelijk gaat het er morgen beter mee en kunnen we in de start wat tijd winnen. Als de kleine foutjes er helemaal uitgaan en we twee mooie runs neerzetten, kunnen we misschien nog een beetje opschuiven. Onze doelstelling was top twaalf. We staan nu vijftiende, maar alles ligt dicht bij elkaar.”

Vannieuwenhuyse en Vercruyssen moesten in de eerste run als twintigste en laatste de baan van het Olympic Sliding Centre afdalen. Daarna hadden ze amper een kwartier de tijd om zich voor te bereiden op de tweede run. “Dat was vrij moeilijk, maar we hebben het goed gedaan. Na de eerste run viel alle stress weg. Ik keek naar Sophie en zei ‘We zijn olympiërs!’ (lacht). Deze vijftiende plaats na dag één is oké. Het had beter gekund, maar het had ook slechter gekund. Ik ben gewoon superblij dat we hier staan en meedoen om een prestatie neer te zetten. Morgen gaan we proberen te genieten en deze prestatie nog iets te verbeteren. Dan zien we wel waar we uitkomen.”

Bron: Belga