Belgisch kampioen Oliver Naesen met gebroken neus in Omloop Het Nieuwsblad

Belgisch kampioen Oliver Naesen met gebroken neus in Omloop Het Nieuwsblad

Belgisch kampioen Oliver Naesen heeft in de Ruta del Sol bij een val een neusbreuk opgelopen. Door de aanhoudende pijn aan zijn reukorgaan ging Naesen bij zijn terugkomst uit Andalusië op controle in het ziekenhuis waar de breuk vastgesteld werd. Naesen relativeert de blessure en gaat donderdag de Omloop verkennen met zijn teamgenoten bij Ag2r-La Mondiale. “Zo’n dingen gebeuren nu eenmaal. Voor mij was iemand gevallen en ik kon hem niet meer ontwijken. Ik ging met mijn gezicht tegen de grond en brak daarbij blijkbaar mijn neus. Doordat de pijn bleef aanhouden, ben ik toch eens naar het ziekenhuis getrokken en daar kreeg ik het gisteren het nieuws te horen. Maar echt veel pijn doet het niet. Enkel als ik aan mijn neus kom of een bril opzet. Voor de rest zal ik zaterdag wellicht geen hinder ondervinden van die neusbreuk”, stelt Oliver Naesen.

“Ik heb in de Ruta del Sol vooral kilometers afgemaald zonder echt diep te gaan. Tot de koersen begonnen was alles in orde. Maar ik ben ondertussen al twee keer tegen de vlakte gegaan. De trainingen verliepen beter”, lacht Naesen.

Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad werd helemaal hertekend. “Voor mij maakt het niet uit. Eigenlijk liggen beide parcoursen me wel. De oude Omloop kende een finale op vlakke wegen. Nu is dat anders. Deze nieuwe Omloop is te vergelijken met de vroegere Ronde van Vlaanderen. Ikzelf reed die nooit als renner, maar keek als jonge gast wel naar die vele heroïsche koersen. Ik ken natuurlijk wel de hellingen als mijn broekzak. Samen met Stijn Vandenbergh ben ik donderdag de gids tijdens de verkenning van mijn team. We vertrekken vanaf de derde helling, de Katteberg, en rijden zo naar Meerbeke.”

bron: Belga