Belgian Bullets glijden naar 11e en 15e plaats in eerste run Belgian Bullets glijden naar 11e en 15e plaats in eerste run

door
Belga
Leestijd 2 min.

Stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Sara Aerts hebben de elfde chrono gerealiseerd in de eerste run van de bobsleecompetitie bij de vrouwen op de Winterspelen in Pyeongchang. An Vannieuwenhuyse en Sophie Vercruyssen werden vijftiende. Willemsen en Aerts waren als vijftiende aan zet in het Olympic Sliding Centre. Ze stuwden hun bobslee Maximus naar een tijd van 51.03. Daarmee waren ze 51 honderdsten van een seconde trager dan de Amerikaanse regerende wereldkampioene Elana Meyers Taylor, die de scherpste chrono (50.52) op de tabellen zette. De als laatste vertrokken Vannieuwenhuyse en Vercruyssen klokten met Spanky af na 51.24. Die chrono is goed voor de vijftiende tijd, ex aequo met de Zuid-Koreaanse Kim Yooran.

De Duitse Mariama Jamanka is momenteel tweede, op twee honderdsten van Meyers Taylor. Brons is virtueel in handen van de Amerikaanse Jamie Greubel Poser (op 0.07). De Canadese tweevoudige titelverdedigster Kaillie Humphries is pas vijfde (op 0.20).

Deze namiddag staat de tweede run op het programma. De derde en vierde run vinden morgen plaats. Willemsen gaat in haar derde Winterspelen resoluut voor een olympisch diploma (top acht). Ze hoopt zelfs beter te doen dan vier jaar geleden in Sotsji, toen ze met Hanna Mariën als zesde eindigde. Samen met Eva Willemarck werd ze in het Canadese Vancouver (2010) veertiende. Vannieuwenhuyse, toe aan haar eerste olympische deelname, richt zich op de top twaalf. Stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Sara Aerts hebben de elfde chrono gerealiseerd in de eerste run van de bobsleecompetitie bij de vrouwen op de Winterspelen in Pyeongchang. An Vannieuwenhuyse en Sophie Vercruyssen werden vijftiende. Willemsen en Aerts waren als vijftiende aan zet in het Olympic Sliding Centre. Ze stuwden hun bobslee Maximus naar een tijd van 51.03. Daarmee waren ze 51 honderdsten van een seconde trager dan de Amerikaanse regerende wereldkampioene Elana Meyers Taylor, die de scherpste chrono (50.52) op de tabellen zette. De als laatste vertrokken Vannieuwenhuyse en Vercruyssen klokten met Spanky af na 51.24. Die chrono is goed voor de vijftiende tijd, ex aequo met de Zuid-Koreaanse Kim Yooran.

De Duitse Mariama Jamanka is momenteel tweede, op twee honderdsten van Meyers Taylor. Brons is virtueel in handen van de Amerikaanse Jamie Greubel Poser (op 0.07). De Canadese tweevoudige titelverdedigster Kaillie Humphries is pas vijfde (op 0.20).

Deze namiddag staat de tweede run op het programma. De derde en vierde run vinden morgen plaats. Willemsen gaat in haar derde Winterspelen resoluut voor een olympisch diploma (top acht). Ze hoopt zelfs beter te doen dan vier jaar geleden in Sotsji, toen ze met Hanna Mariën als zesde eindigde. Samen met Eva Willemarck werd ze in het Canadese Vancouver (2010) veertiende. Vannieuwenhuyse, toe aan haar eerste olympische deelname, richt zich op de top twaalf.

bron: Belga