Deze plekken worden bijna nooit schoongemaakt op hotel

Foto Pexels
Foto Pexels

Hotelkamers mogen op het eerste gezicht dan wel kraaknet lijken, voor bepaalde meubelstukken geldt dat die schijn bedriegt. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Fervente reizigers weten dat wegtoiletten, twijfelachtige bars of overvolle treinen niet bepaald de meest hygiënische plekken ter wereld zijn. Zodra je op je hotel aankomt, hoop je echter dat alles spik en span is. Maar hygiënefreak of niet, deze objecten zijn te vermijden in de meeste hotelkamers:

1. De afstandsbediening

Ben jij zelf iemand die na elk toiletbezoek braaf de handen wast en steevast vochtige doekjes op zak heeft? Dan pas je best op voor de afstandsbediening van de tv. Die wordt namelijk nagenoeg nooit schoongemaakt.

2. Lichtknoppen

The devil is in the details. Schoonmaakploegen in grote hotels hebben niet altijd de tijd om elk hoekje van de kamer schoon te maken. De oplossing? Compromissen sluiten. De lichtknoppen zijn hier vaak het slachtoffer van.

3. De doorspoelknop

Na een toiletbezoek spoel het toilet uiteraard door. De meeste mensen doen dit voor ze hun handen wassen, waardoor de knop om het toilet door te spoelen een broeihaard van bacteriën vormt. Ook de plek waar je wc-rol hangt, is overigens een populaire verzamelplaats voor bacteriën.

4. De lakens

Een schoon hotelbed is zalig om in te slapen. Maar in tegenstelling tot de lakens, wordt de sprei op je hotelbed bijna nooit verschoond. Als je weet dat de meeste mensen flink van bil gaan in de hotelkamer, kan je al raden welk soort viezigheden zich daar verzamelen.