Nationale Loterij gekroond tot topwerkgever

Foto Belga / M. Gysens

De Nationale Loterij is één van de Top Employers in 2018. Het Top Employers Institute analyseert jaarlijks het personeelsbeleid van een groot aantal bedrijven in België. Ook BNP Paribas en Audi mochten een prijs in ontvangst nemen.

Wereldwijd zijn er 1.300 ondernemingen, verspreid over 113 landen, die het Top Employers-certificaat op zak hebben. Alles samen geven zij werk aan meer dan 5 miljoen mensen. De Nationale Loterij is één van de vijftien ondernemingen in ons land die zich nu tot die selecte kring mag rekenen. Bij haar eerste deelname aan de Top Employers is de Nationale Loterij er dus meteen in geslaagd om dit prestigieuze certificaat te behalen. Daartoe heeft ze succesvol alle fasen doorlopen van het programma van het Top Employers Institute. De Loterij werd beoordeeld op uiteenlopende thema’s, zoals Talent Strategy, Compensation and Benefits, Leadership Development, Culture, Learning & Development en Succession Management. Dit is voor de Nationale Loterij de tweede belangrijke certificatie in enkele maanden tijd. Eerder mocht het bedrijf het Diversiteitslabel ontvangen uit handen van Actiris.

HR-beleid

“Onze HR-strategie slaagde voor deze diepgaande screening en audit, en daar ben ik trots op”, verklaart Petra Vandendriessche, verantwoordelijk voor HR Strategy & Management. “Ons HR-beleid én onze concrete acties op de werkvloer werden grondig doorgelicht en ‘top’ bevonden. De erkenning is een bekroning van het werk van de voorbije jaren van het voltallige HR-team. Het label Top Employer is ook een opsteker voor alle medewerkers van de Nationale Loterij en verhoogt onze aantrekkelijkheid als werkgever. We zien het als een sterke aanmoediging om in de goede richting verder te gaan.”

Maatschappelijk belang

Naast diversiteit en een uitstekend HR-beleid, investeert de Nationale Loterij ieder jaar ruim 320 miljoen euro in de maatschappij. Dat gebeurt onder meer door financiële steun aan organisaties en evenementen in zeer diverse sectoren, gaande van sport en wetenschappelijk onderzoek tot cultuur en duurzame ontwikkeling.