OS 2018 - Sebbe De Buck trekt uitgerust naar big aircompetitie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sebbe De Buck staat woensdag voor zijn tweede optreden tijdens de Winterspelen. In de slopestyle lukte het niet de finale te halen, en ook voor de big air belooft het "heel moeilijk" te worden, zegt de 22-jarige snowboarder. "Maar ik hoop mij te kunnen onderscheiden." Met de pols, die De Buck op de X-Games in aanloop naar de Spelen brak, gaat het steeds beter. "Ik haal hem meer en meer uit de brace om mijn spieren wat losser te maken en weer een volledige grip te krijgen. Elke dag doe ik mijn oefeningen. Het gaat veel beter dan voor de slopestyle."

De Buck gebruikte de voorbije anderhalve week vooral om te rusten, legt hij uit. "We hebben nog niet veel op de sneeuw gestaan. We hebben twee dagen kunnen trainen, nu is het weer twee dagen rust, morgen volgt nog een training. Het is heel veel platte rust, in bed liggen en Netflix kijken (lacht). Dat is zeker niet slecht want zo kan je de batterijen helemaal opladen."

Woensdag staat de kwalificatiewedstrijd voor de big air op het programma, zaterdag volgt de finale met de beste twaalf. "Het belooft heel moeilijk te worden, want iedereen staat een beetje op hetzelfde niveau", benadrukt Sebbe De Buck. "Iedereen heeft één heel goeie sprong die het verschil kan maken. Ik moet kiezen tussen twee tricks. Ik ben er nog niet uit welke het wordt. Hopelijk kan ik me toch onderscheiden."

Zijn gemiste finaleplaats op de slopestyle heeft De Buck inmiddels een plaats gegeven. "Het was spijtig dat ik de finale niet heb gehaald, maar ik heb er niet te lang om getreurd. Het ligt achter mij en ik focus nu op de big air."

.

bron: Belga