Mathias Vosté heeft “dubbel gevoel” na 32e plaats op 500 meter

Mathias Vosté heeft
Mathias Vosté heeft "dubbel gevoel" na 32e plaats op 500 meter

Mathias Vosté had vandaag op de Winterspelen in Pyeongchang gemengde gevoelens na afloop van zijn rit op de 500 meter. De snelschaatser lukte in het Gangneung Oval een persoonlijk record op zeeniveau (laagland) maar dat bracht hem in klassement niet verder dan de 32e plaats (op 36 starters). “Het gevoel is een beetje dubbel. Op zich is dit wel een goeie 500, met een pr op laagland voor mij. Het is een tiende sneller dan op het EK in Kolomna. Jammer genoeg hou ik niet veel concurrenten achter mij”, reageerde de 23-jarige Bruggeling, die leeft en traint in Heerenveen.

Vosté had een van de traagste plaatsingstijden en vond zijn mindere klassering dan ook niet onlogisch. “Ik had wel verwacht dat ik achterin zou eindigen. Op zich rij ik wel een goeie rit. Alleen de eerste honderd meter was iets te traag (10.01, red). Ik had liever negen laag gezien, dit was net wat te traag.”

Op de 1.500 meter was Vosté vorige dinsdag als 23e geëindigd, maar zo’n klassering bleek vandaag te hoog gegrepen. “Dit was een goeie rit, jammer genoeg is de uitslag niet zo kleurrijk als op de 1.500. Sommige jongens waren echt een klasse sterker dan de rest. Er is buitengewoon hard gereden. Maar ik moet mij daar niet blind op staren. De 500 is niet mijn allerbeste afstand.”

De Noor Havard Lorentzen won goud in 34.41, een olympisch record.

Vrijdag start Vosté nog in de 1.000 meter.

Bron: Belga