“Hardy is een vergissing van moeder natuur”

Hardy is een vergissing van moeder natuur

De vermeende seriemoordenaar Renaud Hardy is volgens advocaat Walter Damen, die een van de burgerlijke partijen bijstaat, een “vergissing van moeder natuur”. Damen verwijst daarvoor onder andere naar het filmpje dat Hardy maakte van de verkrachting van en moord op Linda Doms. “Zo’n filmpje, dat zegt iets over iemands karakter”, aldus Damen. “Wie een verkrachting en een moord filmt om die achteraf op zijn gemak te bekijken, die is een vergissing van moeder natuur. Dat hij een man zonder normbesef is, is ook gebleken uit de voorlezing van de akte.” Het proces, voor het assisenhof in Tongeren, is maandag begonnen met de voorlezing van de akte van beschuldiging.

Damens cliënt is Annie H. De vermeende seriemoordenaar wordt verdacht van poging moord: in september 2014 stond hij op de deur van H. te bonken, een vrouw die hij niet kende. Uiteindelijk geraakte hij niet binnen. “Hij wordt terecht beschuldigd van poging moord op mijn cliënt”, zegt Damen. “Was hij wel binnengeraakt, dan was ook zij slachtoffer geworden van Hardy. Zij heeft dat zelf ook zo beleefd: deze goede vrouw was hierdoor enorm geschrokken.”

Damen verwacht dat Hardy levenslang zal krijgen. “En ik denk dat hij dat zelf ook beseft. Mogelijk zal hij de ziekte van Parkinson inroepen om zijn daden te verantwoorden, zoals hij die al vaker gebruikt heeft wanneer hem dat uitkomt.”

Antwoorden op het waarom van de daden, verwacht Damen niet.

bron: Belga