Op zoek naar het perfecte sportmaatje? Gymder koppelt jullie aan elkaar

Sportend koppel
Foto Pexels

Je wil graag beginnen te sporten, maar je vindt geen maatje? Dan is de app Gymder jou op het lijf geschreven. Deze app matcht jou op basis van je Facebook-gegevens en je sportvoorkeur aan een gelijkgestemde ziel.

De app werkt eigenlijk een beetje zoals Tinder. Op basis van enkele foto’s, je Facebook-profiel en je sportvoorkeur zoekt de toepassing een sportmaatje in de buurt. Door op de profielen te klikken, kan je zien of de uitverkoren persoon je sportinteresses deelt.

Drie opties

Zodra jij aangeeft dat je interesse hebt, zijn er drie opties. Ofwel kies je ervoor om de persoon te volgen, maar je kan de ander ook gewoon liken of een berichtje sturen. Het vervolg heb je helemaal zelf in handen. Je kan bijvoorbeeld samen een rondje gaan joggen, maar ook zwemmen of een date in jullie gezamenlijke fitnesscomplex is een optie.

Zelf beweert Gymder bij hoog en bij laag dat het geen date-app is. De toepassing richt zich zogezegd enkel op mensen die een sportmaatje zoeken. Maar niemand zegt dat jij je daar iets van moet aantrekken natuurlijk.