Dit bedrijf maakt luxehandtassen van gerecycleerde theezakjes

Foto Elvis And Kresse

Ethisch consumeren is in. Steeds meer consumenten beseffen dat ons massale shopgedrag een negatieve impact heeft op de planeet en zoeken hun heil bij duurzame merken. Het Nederlandse handtassenlabel Elvis and Kresse speelt met de lancering van hun nieuwe handtassencollectie handig in op deze nieuwe trend.

Het bedrijf zette zijn eerste stappen in de modewereld in 2005. Toen pakte het modemerk uit met een bijzondere actie: van gebruikte brandweerslangen maakte het een collectie handtassen. De helft van de opbrengst werd gedoneerd aan de Fire Fighters Charity.

Afgedankte parachutes

In hun nieuwe collectie gaat het bedrijf nog een stap verder. Zo beperken de ontwerpers zich niet langer tot het recycleren van brandslangen, maar gebruiken ze tien verschillende materialen om luxe-handtassen van te maken. Denk daarbij aan brandweerslangen, maar ook het zijde van de parachutes of zelfs gebruikte theezakjes.

“Met oog op de toekomst van onze planeet is het cruciaal dat de fashionindustrie dringen werk maakt van een ecologische revolutie”, vertelt een ontwerpster Kresse aan Metro UK. “Al onze producten zijn gemaakt van gerecycleerde materialen. En hoewel we begonnen zijn met brandweerslangen, gebruiken we nu tien verschillende materialen.”