Een crush op een collega geeft je creativiteit een boost

Crush Collegue
Foto Pexels

Werk en privé houd je best zo veel mogelijk gescheiden. Althans, dat is het advies van veel HR-professionals. Toch is dat niet helemaal waar. Wie valt voor de charmes van zijn of haar collega, is net creatiever tijdens de werkuren.

Knalrood worden of acuut je spraakvermogen verliezen wanneer je crush tegen je praat is helemaal oké wanneer je veertien bent en nog in de middelbare school zit. Maar zodra je in een professionele omgeving belandt, is het iets praktischer om je gevoelens in de hand te houden. Toch beweert relatie-expert Jason Hughes dat er wel degelijk voordelen zijn aan een crush op een collega.

Mentale boost

“We willen ons allemaal goed in ons vel voelen. Een crush is een denkbeeldige en creatieve manier om onszelf te identificeren met karaktereigenschappen die we bij een ander bewonderen, maar die we moeilijk bij onszelf terugvinden”, legt Hughes uit. Daarnaast is het goed voor je mentale gezondheid om je fantasie de vrije loop te laten en helpt het om de sleur te doorbreken.

“Dankzij een crush leven we helemaal op, het helpt ons om de wereld opnieuw met andere ogen te bekijken”, klinkt het. Dit is vooral belangrijk voor mensen die in een sleur verzeild geraakt zijn. “Een crush is de verpersoonlijking van wat we misschien willen en missen in ons huidige leven.”

Geen paniek dus als het koud zweet je spontaan uitbreekt wanneer je die ene, knappe collega bij de koffiemachine tegen het lijf loopt.