Geen enkele metro bediend in Brussel door staking MIVB

Geen enkele metro bediend in Brussel door staking MIVB
Belga / S. Gremmelprez

Door een staking van de socialistische en liberale vakbonden ACOD en ACLVB bij de MIVB is deze ochtend geen enkele metro uitgereden. Dat bevestigt een woordvoerster van de Brusselse vervoersmaatschappij en staat te lezen op Twitter.

Bij de bussen zijn inmiddels 14 van de 50 buslijnen uitgereden. Het betreft onder meer de lijnen 21 (tot Brussels Airport), 29, 43, 71, 87 en 95 rijden. Ook pendelbussen ingelegd voor werken rijden, onder meer de pendelbus aan de Vorsterielaan en tussen Simonis en de Brouckère, wat van belang is gezien er geen metro rijdt, aldus woordvoerster Ann van Hamme.

Bij de trams zijn dertien van de zestien tramlijnen uitgereden. De tramlijnen 44, 62 en 97 rijden niet. Er is wel een lagere frequentie. Reizigers moeten rekenening houden met de frequentie van tijdens een schoolvakantie, aldus de woordvoerster. Reizigers die meer informatie willen, kunnen best surfen naar de site of het twitteraccount van MIVB of bellen naar het contactcentrum (070/23.200).

ACOD en ACLVB leggen voor 24 uren het werk neer wegens een “negatief sociaal klimaat” en “verspilling van belastinggeld”. De christelijke vakbond staakt niet mee. Deze voormiddag is een nieuwe verzoeningsvergadering gepland tussen de directie en de vakbonden.