Slotrit voor Kristoff, Lutsenko pakt eindzege in Ronde van Oman

Slotrit voor Kristoff

De Kazach Alexey Lutsenko (Astana) heeft vandaag de eindzege in de Ronde van Oman (2.BC) niet meer uit handen gegeven. Winst in de slotrit ging na een sprint naar de Noor Alexander Kristoff (UAE Emirates), die zichzelf en zijn team na 135 kilometer in Matrah Corniche de eerste seizoenszege bezorgde. Twee Belgen gingen voor de tweede keer in deze Ronde van Oman mee met de lange aanval: Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen-Baloise) en Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert) kregen het gezelschap van vier anderen. In de zesde en laatste etappe lagen er enkele hellingen, waarop Farazijn in de kopgroep moest lossen en het peloton uitgedund werd door BMC en Katusha-Alpecin.

Ondanks de snelheid in het peloton werd het spannend om de laatste overlever van de vroege vlucht te grijpen. De jonge Fransman Rémi Cavagna van Quick-Step Floors toonde zijn hardrijderscapaciteiten. Hij had bij het aansnijden van de laatste lokale ronde van 7,5 kilometer nog een voorsprong van 45 seconden op de sprinters. Drie kilometer voor de finish werd hij toch gegrepen door een verbrokkelend peloton.

In de sprint die volgde, toonde Alexander Kristoff zich de snelste. De Noor klopte de Fransman Bryan Coquard en de Italiaan Giacomo Nizzolo. Voor Europees kampioen Kristoff, die moeizaam aan zijn seizoen was begonnen, is het al het derde jaar op rij dat hij wint op de Matrah Corniche. Drie Belgen haalden de top tien: Amaury Capiot (zevende), Greg Van Avermaet (achtste) en Benjamin Declercq (negende).

In het eindklassement eindigen de Kazach Alexey Lutsenko en de Colombiaan Miguel Angel Lopez voor Astana op 1 en 2. Beste Belg Dries Devenyns bleef zesde. Greg Van Avermaet is zestiende.

bron: Belga