Belgen in het buitenland - Tottenham moet replay spelen tegen derdeklasser Rochdale

Tottenham heeft zondag in de achtste finales van de Engelse FA Cup 2-2 gelijk gespeeld tegen Rochdale, de hekkensluiter in de League One, het derde niveau in Engeland. Mousa Dembélé en Jan Vertonghen kregen rust, Toby Alderweireld speelde de hele wedstrijd. Voor Alderweireld was het nog maar de tweede wedstrijd sinds de hamstringblessure die hem drie maanden aan de kant hield. Tottenham kwam net voor de rust verrassend op achterstand na een doelpunt van Ian Henderson (45+1.). De reactie bleef even uit, maar middenin de tweede helft volgde dan toch de gelijkmaker van Lucas Moura (61.).

Toen de ingevallen Harry Kane in de 89e minuut een penalty benutte, leek Tottenham in de kwartfinales te staan. Maar in minuut 93 kwam invaller Steve Davies zowaar nog met de 2-2. Alderweireld en co moeten dus een replay spelen, waarschijnlijk al aanstaande dinsdag of woensdag. Draaischijf Dembélé laten rusten bleek geen al te best idee van coach Mauricio Pochettino, en ook Vertonghen werd gemist. Ook in de vorige ronde had Tottenham al een replay nodig tegen vierdeklasser Newport County.