OS 2018 – “Sport kan zo mooi maar ook zo bitter zijn”, zegt Rösch na gemiste massastart

OS 2018 - "Sport kan zo mooi maar ook zo bitter zijn"

Voor Michael Rösch hebben zijn Olympische Spelen de verwachtingen niet kunnen inlossen. De biatleet haalde in twee van zijn drie races niet het verhoopte niveau en greep zo naast een plek in de prestigieuze massastart, het slotnummer met de top 30. “Sport kan zo mooi maar ook zo bitter zijn”, schrijft de genaturaliseerde Duitser op zijn Facebookpagina. Rösch opende zijn competitie in Pyeongchang met een 38e plaats in de sprintcompetitie. Hij vocht daarna knap terug met een 23e plek in de individuele achtervolging. De 20 km individueel werd donderdag een grote teleurstelling. Hij kwam als 75e over de streep en mocht zo een kruis maken over de massastart, die hij vooraf als “de kroon op het werk” had omschreven.
“Sport kan zo mooi maar ook zo bitter zijn”, zegt de 34-jarige Rösch, die in 2006 met Duitsland in Turijn olympisch kampioen aflossing werd. “Gisteren kreeg ik een harde klap te verwerken. Mijn doel was de massastart bereiken maar ik heb het helaas niet gehaald.”
Rösch komt sinds 2014 voor België uit. In Zuid-Korea nam hij voor de tweede keer deel aan de Spelen. “Ik ben dankbaar dat ik hier mag zijn en nog eens heb kunnen starten. Maar anderzijds ben ik heel ontgoocheld over mijn sprint en individueel. Mijn achtervolging was goed, maar ondanks alle strijd heb ik het niet gehaald.”
Ondanks de teleurstelling blijft Rösch wel strijdvaardig. “Ik ga nu doen wat ik het beste kan, en dat is blijven knokken. In maart staan nog enkele belangrijke wedstrijden op het programma. En natuurlijk steun ik het Zwitserse biatlonteam (waarmee hij traint, red). Ik wil iedereen bedanken voor deze lange, mooie, harde tocht.”

.

bron: Belga