Minstens twee doden bij helikoptercrash met minister in Mexico

Bij een helikoptercrash in Mexico zijn verschillende doden gevallen. Dat heeft president Enrique Peña Nieto gemeld. In de helikopter zat de minister van Binnenlandse Zaken Alfonso Navarrete, die op weg was naar een gebied dat eerder op de dag getroffen werd door een zware aardbeving. De minister en de andere inzittenden van de helikopter bleven ongedeerd. De krant El Universal meldt op gezag van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat bij het ongeval twee doden vielen. Navarrete was samen met de gouverneur van de staat Oaxaca en verschillende functionarissen onderweg naar de stad Pinotepa de San Louis in het zuiden van het land, die enkele uren eerder getroffen werd door een zware aardbeving.
“Minister Naverrete, gouverneur Alejandor Murat en de bemanning zijn ongedeerd”, aldus Peña Nieto vrijdagavond (plaatselijke tijd) op Twitter. “Jammer genoeg hebben op de grond verschillende mensen het ongeval niet overleefd, en raakten anderen gewond.”
Navarrete verklaarde aan televisiezender Televisa dat de piloot van de militaire helikopter de controle over het toestel verloren had op een hoogte van 40 meter. “Ik heb begrepen dat er mensen zijn overleden”, zei hij.
Volgens El Universal vielen er twee doden, een journalist van Televisa die in de helikopter zat, maakte melding van minstens drie lichamen.
De aardbeving van vrijdag met een magnitude van 7,2 maakte geen gewonden, en er is ook geen zware schade. De zware beving veroorzaakte wel paniek in Mexico, waar vijf maanden geleden nog honderden mensen omkwamen bij twee aardbevingen. Na de beving werden nog 150 naschokken geregistreerd, waarvan de zwaarste een magnitude had van 5,9.
In september kwamen bij een aardbeving van 8,2 op de schaal van Richter in Oaxaca een honderdtal mensen om het leven. Enkele dagen later vielen bij een tweede beving met een magnitude van 7,1 nog eens 360 doden in en rond Mexico-Stad. Duizenden mensen verloren hun huizen.
Mexico, dat op de Pacifische Ring van Vuur ligt, wordt regelmatig getroffen door aardbevingen. In 1985 vielen minstens 10.000 doden bij een zware aardbeving in Mexico-Stad.

Bron: Belga