Van Avermaet behoudt leiderstrui in Ronde van Oman

Van Avermaet behoudt leiderstrui in Ronde van Oman

Greg Van Avermaet (BMC) heeft vandaag in de vierde etappe van de Ronde van Oman (2.BC) zijn leiderstrui met succes verdedigd. Hij finishte in een kopgroep als vierde. De Deen Magnus Cort Nielsen (Astana) won. Er waren veel wijzigende koerssituaties in de boeiende vierde etappe, die slechts 117,5 kilometer lang was. De drievoudige beklimming van de Al Jabal Street (3,4 kilometer aan 8,8 procent) in de finale zorgde voor verscheidene aanvalspogingen. Onder meer Vincenzo Nibali schudde aan de boom.

Door al die prikken zonderde een kopgroep van 26 renners zich af, met onder hen ook Greg Van Avermaet, die gisteren met zijn ritzege de leiding in het algemene klassement had veroverd. De olympische kampioen had met Alberto Bettiol en Nicolas Roche twee ploegmaats van BMC mee. Zij hielden het tempo hoog na de laatste beklimming van Al Jabal.

In de spurt voor de ritzege pakte Magnus Cort Nielsen de bloemen voor Astana, een ploeg die zich de voorbije dagen al vaak had laten opmerken met veel kopwerk. De 25-jarige Cort Nielsen, vorige week ook al tweede in de eindstand van de Ronde van Dubai, was sneller dan de Italianen Giovanni Visconti en Bettiol. Van Avermaet was vierde, Dries Devenyns twaalfde.

Van Avermaet heeft in de stand nog negen seconden voorsprong op Alexey Lutsenko en dertien op Nathan Haas. Morgen wacht de bergetappe met aankomst bovenop de Green Mountain, een rit die volgens Van Avermaet te zwaar is om zijn leiderstrui vast te houden. De Ronde van Oman eindigt zondag met een vlakke etappe.

bron: Belga