OS 2018 - Mikaela Shiffrin moet slalomkroon afstaan aan Frida Hansdotter

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Zweedse Frida Hansdotter heeft vrijdag goud veroverd in de slalom bij de vrouwen op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. De 32-jarige Zweedse dankt haar zege aan twee tweede plaatsen in beide runs in het Yongpyong Alpine Centre. Met een totaaltijd van 1:38.63 was ze vijf honderdsten van een seconde sneller dan de Zwitserse vicewereldkampioene Wendy Holdener, die na winst in de eerste run vrede moest nemen met zilver. De Oostenrijkse Katharina Gallhuber mocht dankzij een zege in run twee als derde mee het podium op. Voor Hansdotter was het op haar derde Spelen nog maar haar eerste medaille en dat werd dus meteen een gouden.

Titelverdedigster en drievoudig wereldkampioene Mikaela Shiffrin kwam daags na haar zege in de reuzenslalom niet verder dan de vierde stek. De topfavoriete zou echter voor de start van de eerste run hebben overgegeven, bevestigden de organisatoren. De Amerikaanse verklaarde ook zich niet goed te voelen. "Ik weet niet wat het is, maar het lijkt meer op een virus dan op een symptoom van stress", verklaarde de troonopvolgster van Lindsey Vonn.

Kim Vanreusel en Marjolein Decroix stonden na afloop van de eerste run in de slalom respectievelijk op de 44 en 45e stek en moeten nu nog het einde van de tweede run afwachten. Vanreusel werkte in Pyeongchang haar eerste run af in 55.90 en daarmee was ze één honderdste van een seconde sneller dan Decroix (55.91), die haar olympisch debuut vierde. Donderdag werd de twintigjarige Vanreusel 39e stek in de reuzenslalom.

bron: Belga