OS 2018 - Jelena Peeters schaatst 5 km tegen Nederlands-Amerikaanse Carlijn Schoutens

door
Belga
Leestijd 1 min.

Snelschaatsster Jelena Peeters is voor de olympische 5 km ingedeeld in de tweede van zes ritten. Ze komt daarin uit tegen de Nederlands-Amerikaanse Carlijn Schoutens. Allebei hebben ze een blanco erelijst op internationaal niveau. Peeters komt in het Gangneung Oval in actie omstreeks 20u10 lokale tijd (12u10 in België).

De 32-jarige Turnhoutse moest eerder deze Spelen wegens ziekte forfait geven voor de 1.500 meter. "Ik heb wel al opnieuw kunnen trainen, maar een fractie van wat ik normaal kan verzetten. Maar ook na een griep kan je een goeie dag hebben. Het is voor mij een groot vraagteken. Mijn pr staat op 7:03, ik hoop in de buurt daarvan te eindigen", vertelde ze eerder al.

De Tsjechische titelverdedigster en wereldrecordhoudster Martina Sablikova start in de laatste rit tegen de Russische Natalia Voronina. Het is ook uitkijken naar de prestatie van veterane Claudia Pechstein. De 45-jarige Duitse, vijfvoudig olympisch kampioene en ex-dopingzondaar, neemt in Pyeongchang voor de zevende keer deel aan de Winterspelen.

Nederland rekent op het jonge talent Esmee Visser om een nieuwe schaatsmedaille binnen te rijven.

bron: Belga