OS 2018 - "Ik mag supertrots zijn", zegt tevreden Jorik Hendrickx na korte kür

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jorik Hendrickx straalde na afloop van zijn korte kür, vrijdag op de Winterspelen in Pyeongchang. "Dit is misschien mijn beste kür ooit", zei hij met een brede glimlach in de mixed zone van de Gangneung Ice Arena. Hendrickx was na zijn tegenvallende EK vorige maand, waar hij slechts tiende werd, gebrand op revanche. Op de tonen van "Je suis malade", uitgevoerd door Francesco Di Cello, bracht hij een overtuigende kür. Het leverde de 25-jarige kunstschaatser 84,74 punten op, net onder zijn pr (85,15) en ruim voldoende voor een plaats in de vrije kür van zaterdag met de top 24.

"Alles verliep super, alle sprongen waren er. De inleving was er. Ik heb ervan genoten", zei Hendrickx. "De training verliep best goed, de opwarming was foutloos, maar dan moet je het nog altijd doen in de kür zelf. Ik ben heel tevreden. Ik denk dat ik niet beter had gekund. Het is mooi om op zo'n moment het beste resultaat neer te zetten. Ik denk dat ik supertrots mag zijn en dat ben ik ook."

Zaterdag schaatst Hendrickx de vrije kür. Daarna weet de kunstschaatser of hij even goed of zelfs beter doet dan vier jaar geleden in Sotsji. Toen werd Hendrickx zestiende. "Met deze score stond ik in Sotsji vierde of vijfde na de korte kür. Toen had ik 72 punten, nu 84. Dat bewijst dat ik veel progressie heb gemaakt. In de lange kür start iedereen weer vanaf nul. Er kan heel veel goed gaan, maar er kunnen ook dingen mislopen. Ik moet gewoon de focus houden."

bron: Belga