Lars Boom slaat Vlaams openingsweekend over

Lars Boom slaat Vlaams openingsweekend over
Lars Boom slaat Vlaams openingsweekend over

Wielrenner Lars Boom maakt pas begin volgende maand zijn rentree in het peloton. De 32-jarige Nederlander heeft in overleg met de ploegleiding van LottoNL-Jumbo besloten het Vlaamse openingsweekend over te slaan en zich te richten op Parijs-Nice. Boom is herstellende van een operatie om hartritmestoornissen te verhelpen.
De klassiekerspecialist onderging vorige maand een operatie van bijna vijf uur. “Het was heel heftig”, zegt Boom. “Het is niet niks als ze dingen in je hart wegbranden. Een lichaam moet daarvan herstellen. Dat proces duurt langer dan ik had verwacht.”

De Brabander is momenteel samen met zijn Sloveense ploeggenoot Primoz Roglic op trainingskamp op Tenerife. Boom heeft besloten een week langer te blijven op het Spaanse eiland en slaat daarom volgend weekend Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne over. De etappekoers Parijs-Nice is van 4 tot en met 11 maart.

“Toen ik vorige week weer begon met trainen, merkte ik dat ik conditioneel toch veel heb ingeleverd. Ik moet mijn lichaam de tijd geven om te herstellen en beter te worden. Naar mijn gevoel komt de Omloop te vroeg en heeft het meerwaarde om hier nog een week op hoogte te blijven trainen en dan bij Parijs-Nice in te stappen”, zei Boom. “Mijn periode is van half maart tot half april, met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dan moet ik goed zijn. Of de honger extra groot is? Dat denk ik wel. Maar dat moet ook niet de boventoon voeren. Anders ga ik mijn lichaam te hard prikkelen en aanpakken.”

Bron: Belga