Geraint Thomas verknalt tijdritfeestje van Victor Campenaerts in Ronde van de Algarve

Geraint Thomas verknalt tijdritfeestje van Victor Campenaerts in Ronde van de Algarve
Geraint Thomas verknalt tijdritfeestje van Victor Campenaerts in Ronde van de Algarve

Victor Campenaerts (Lotto – Soudal) heeft vandaag net naast tijdritwinst gegrepen in de Ronde van de Algarve (2.BC). De Europese kampioen tegen de klok moest enkel onderdoen voor de Brit Geraint Thomas (Team Sky), die zo zijn leidersplaats verstevigt. De golvende tijdrit van 20,3 kilometer in en om Lagoa zou het algemene klassement stevig door elkaar schudden, maar daar hoefde Victor Campenaerts niet wakker van te liggen. Als 150ste in de stand kon de rekruut van Lotto – Soudal erg vroeg aan zijn tijdrit beginnen. Met een tijd van 24:20 deed hij liefst anderhalve minuut sneller dan de snelste tijd van dat moment.

Dat Campenaerts ver zou komen met zijn tijd bleek toen onder meer Belgisch kampioen Yves Lampaert en tijdritspecialisten als Tony Martin en Vasil Kiryienka er hun tanden op stukbeten. Ook Michal Kwiatkowski, gisteren nog ritwinnaar op de klim naar Foia, kon niet tippen aan de toptijd van Campenaerts.

Maar toen de laatst gestarte renner, leider Geraint Thomas, aan de tussenpunten voorbijkwam, was het duidelijk dat de toptijd van Campenaerts niet zou standhouden. Aan de streep was de Brit elf seconden sneller. Voor Thomas, die gisteren al derde werd, is de Ronde van de Algarve de eerste wedstrijd van dit seizoen. Achter Campenaerts was de Zwitser Stefan Kung de derde renner in de daguitslag.

In het algemene klassement loopt Thomas nu verder uit op de concurrentie. Ploegmaat Kwiatkowski is de dichtste achtervolger op 22 seconden. Dit weekend staan de laatste twee etappes in de Algarve gepland: een sprinterskans op zaterdag en een lastige rit in de heuvels op zondag.

Bron: Belga