Kwartfinalewedstrijd van Davis Cup tussen België en VS wordt in Nashville gespeeld

Kwartfinalewedstrijd van Davis Cup tussen België en VS wordt in Nashville gespeeld

De Verenigde Staten hebben Nashville (Tennessee) uitgekozen als gaststad voor het duel met België (6-8 april) in de kwartfinales van de Davis Cup. Dat maakten Amerikaanse media vandaag bekend. De Davis Cup-confrontatie valt net tussen twee andere grote Amerikaanse tennistoernooien, namelijk dat in Indian Wells (8-18 maart) en dat in Miami (21 maart-1 april). De wedstrijden zullen beslecht worden in het Belmont Curb Center op de campus van de universiteit van Belmont.

Nummer drie van de wereld, België, kwalificeerde zich tien dagen geleden in Luik door in de eerste ronde Hongarije met 3-2 te verslaan. De door Jim Courier gecoachte Amerikaanse ploeg won in Nis met 2-3 van Servië. Sam Querrey (ATP-12) en John Isner (ATP-18) wonnen het enkelspel, waarna Ryan Harrison en Steve Johnson de zege in het dubbelspel veilig stelden. Servië moest het toen stellen zonder enkele kernspelers, onder wie Novak Djokovic.

De Verenigde Staten, nummer 10 van de wereld volgens de ITF-ranking, waren al 32 maal succesvol in de Davis Cup. De laatste overwinning dateert echter al van 2007. België stond in twee van de drie laatste finales. Afgelopen november verloor het nog in Rijsel van Frankrijk. In 2015 moest België in Gent de duimen leggen voor Groot-Brittannië.

bron: Belga