Schietpartij Florida – Verschillende doden en tientallen gewonden bij schietpartij op school in Florida

Schietpartij Florida - Verschillende doden en tientallen gewonden bij schietpartij op school in Florida

Bij een schietpartij op een middelbare school in het zuiden van de staat Florida zijn verschillende mensen om het leven gekomen en tientallen gewonden gevallen. Dat zeggen lokale media en verschillende verantwoordelijken. De hoofdverdachte is opgepakt, maar volgens het bureau van de plaatselijke sheriff is “de actie nog niet voorbij” in de Marjory Stoneman Douglas High School, een middelbare school in Parkland, een stad in de staat Florida. Senator Bill Nelson uit Florida zegt dat er “verschillende doden” zijn, het bureau van de sheriff spreekt van “minstens veertien slachtoffers”. Margate Fire Rescue, de plaatselijke brandweer, zegt dat er tot vijftig gewonden vielen.
Studenten werden geëvacueerd naar een naburige school. Op tv-beelden was te zien dat studenten de schoolgebouwen in een enkele rij verlieten. SWAT-teams, speciale eenheden van de politie, gingen het gebouw binnen. Hulpverleners hielpen slachtoffers in ziekenwagens.
Lokale media zeggen dat de dader een man was, en een zwarte pet en bordeauxrood jasje droeg. Tv-zender CBS Miami toonde later beelden van een man die aan de beschrijving voldoet, met zijn handen op zijn rug, omgeven door politieagenten, naast een politievoertuig.
Non-profitorganisatie Everytown zegt dat er sinds begin dit jaar zeventien schietpartijen waren in scholen in de VS.

bron: Belga