Excel Moeskroen neemt afscheid van coach Mircea Rednic

Excel Moeskroen neemt afscheid van coach Mircea Rednic

Excel Moeskroen heeft vandaag haar coach Mircea Rednic aan de deur gezet. De Roemeen betaalt de tol voor de slechte resultaten de voorbije maanden. De club bekijkt momenteel haar opties, assistent Laurent Demol neemt voorlopig de taken van T1 op zich. Rednic is al de elfde coach dit seizoen die zijn club verlaat. De 55-jarige Rednic nam in december 2016 Moeskroen onder zijn hoede. De Roemeen kon de Henegouwers vorig seizoen op de slotspeeldag behoeden voor degradatie en zag zijn contract zo met één seizoen verlengd worden. Na een ijzersterke competitiestart stonden les Hurlus dit seizoen een tijd in de top zes, maar al in het najaar kwam de klad in het elftal. De voorbije achttien wedstrijden behaalde Rednic slechts 13 op 54.

Moeskroen laat in haar persbericht weten dat behalve de resultaten ook de houding van Rednic in interviews de club stoorde. “Rednic heeft in zijn laatste verklaringen in de pers getoond niet meer op één lijn te zitten met ons project.”

Moeskroen staat na 26 speeldagen op de twaalfde plaats (29 punten) in de Jupiler Pro League. De Henegouwers lijken niet meer te kunnen degraderen, terwijl ook deelname aan play-off I nagenoeg onmogelijk is geworden.

bron: Belga