Elise Mertens gestrand in 16e finales Doha

Elise Mertens is er niet in geslaagd zich voor de achtste finales van het WTA-toernooi van Doha te plaatsen. De 22-jarige Limburgse moest in twee sets buigen voor Sorana Cirstea (WTA-38). Die 27-jarige Roemeense maakte er in 1 uur en 40 minuten 7-5 en 6-4 van. Mertens begon nochtans gretig aan de wedstrijd en schreef de eerste twee spelletjes op haar naam. Maar dan nam Cirstea de overhand. Hoewel Mertens nog probeerde terug te komen in de tweede set, gaf Cirstea haar voorsprong niet meer uit handen. Mertens leed haar derde nederlaag van het seizoen. Daar staan twaalf zeges tegenover.

Cirstea moet in de achtste finales aan de bak tegen de 24-jarige Spaanse Garbine Muguruza (WTA-4). Die won dinsdag met 6-3 en 6-4 van de Chinese Duan Ying-Ying (WTA-105).

Later op de dag treedt Mertens met de Nederlandse Demi Schuurs nog in de 1/16 finales van het dubbelspel aan tegen het Amerikaans-Duitse duo Raquel Atawo en Anna-Lena Grönefeld.