Charleroi krijgt islamitische school, een première voor Wallonië

Charleroi krijgt islamitische school

De eerste islamitische school in Wallonië komt binnenkort in Charleroi. De kleuter- en lagere school ‘La Vertue’ is een initiatief van de Fédération islamique de Belgique. De school zal nog niet operationeel zijn bij de start van het nieuwe schooljaar, zo bevestigt Fatih Bayraktar, architect en vrijwilliger binnen de federatie. De school komt in een kantoorcomplex nabij het station Charleroi-Sud. Het pand van 3.500 vierkante meter is voor 750.000 euro aangekocht door de vereniging “Communauté musulmane de Belgique”, die het patrimonium van de federatie beheert. De aanpassingswerken en inrichting worden geraamd op 750.000 euro. De fondsenwerving loop nog volop.

Het dossier voor erkenning en subsidiëring moet nog worden ingediend bij de Franstalige Gemeenschap. De school zal het klassieke schoolprogramma aanbieden met lessen islamitische godsdienst. In Schaarbeek heeft de federatie al kleuter-, lager en secundair onderwijs ingeplant.

De federatie is actief sinds 1985 en overkoepelt 31 moskeeën, twee scholen, een humanitaire hulporganisatie en drie culturele centra (Charleroi, Farciennes en Marchienne-au-Pont).

bron: Belga