Champions League - Manchester City maakt terugmatch overbodig, ook Tottenham doet goede zaak

Manchester City heeft van zijn terugwedstrijd in de achtste finales van de Champions League een overbodige zaak gemaakt. Vincent Kompany, Kevin De Bruyne en co gingen dinsdag met 0-4 winnen bij het Zwitserse Bazel. Kapitein Kompany maakte de 90 minuten vol, De Bruyne mocht na 63 minuten met een applausje van trainer Guardiola gaan rusten. De eindstand stond toen al op het bord. In de 14e minuut opende Ikay Gündogan de score op een hoekschop van De Bruyne. Voor de Rode Duivel betekende het al de negentiende assist van het seizoen. Bernardo Silva (18e) en Sergio Aguero (23e) zorgden voor de 0-3 ruststand. Met zijn tweede van de avond telde Gündogan Bazel in de 53e minuut helemaal uit.

Ook Jan Vertonghen en Mousa Dembélé deden een goede zaak. Zij gingen met Tottenham 2-2 gelijk spelen bij Juventus Turijn. Aanvankelijk zag het er bijzonder slecht uit voor de Londense club. Gonzalo Higuain bracht de thuisploeg al in de 2e minuut op voorsprong en verdubbelde die zeven minuten later vanop de penaltystip. Harry Kane scoorde in de 35e minuut de aansluitingstreffer. Op slag van rust mocht Higuain opnieuw aanleggen vanop elf meter. Deze keer trof de Argentijn echter de deklat. Die misser zou Juventus zuur kunnen opbreken, want in de 71e minuut scoorde Christian Eriksen uit een vrije trap de gelijkmaker. Vertonghen en Dembélé speelden de volledige wedstrijd. Toby Alderweireld, net terug uit blessure, zat niet in de wedstrijdkern.

De terugwedstrijden worden woensdag 7 maart gespeeld.