Aalst Carnaval – Veel “voil” volk voor “Jeanettenstoet” en popverbranding

Aalst Carnaval - Veel "voil" volk voor "Jeanettenstoet" en popverbranding

In Aalst heeft de afsluitende popverbranding van het Carnaval dinsdagavond naar schatting 20.000 toeschouwers gelokt. Dat melden het Aalsterse stadsbestuur en de lokale politie. De “Voil Jeanettenstoet” verliep zonder incidenten. De laatste dag van Aalst Carnaval staat in het teken van de “Voil Jeanettenstoet”, waarbij mannen zich als vrouwen verkleden, en de popverbranding. “Om 15 uur verzamelden duizenden Voil Jeanetten op de Grote Markt en ging het in stoet via het Statieplein naar het Vredeplein. Om 21 uur zette Prins Alex de carnavalspop in lichterlaaie, het symbolische afscheid van Carnaval 2018. Voor de meeste carnavalisten het sein om er nog een laatste nachtje tegenaan te gaan”, zegt het stadsbestuur.
De popverbranding zorgt traditioneel voor emotionele taferelen bij de Aalsterse carnavalisten. Voor de veiligheid werd om 21 uur de toegang naar de Grote Markt via de Molenstraat afgesloten.
De hulpposten van het Rode Kruis Vlaanderen voerden dinsdag 19 verzorgingen uit, waarvan één bij een minderjarige. De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen verzorgden 8 personen.

bron: Belga