Dankzij deze tips ga je wel graag naar je werk

Foto Pexels

Ben je spontaan slecht gezind als je wekker afgaat? En moet jij je vervolgens met een lichte tegenzin naar je werk slepen? Gelukkig kan het ook anders. Dankzij deze Japanse tips vertrek je met volle goesting naar kantoor. 

Ikigai, zo heet het Japanse principe waarbij je leeft met een reden. Ken Mogi schreef ‘The Little Book of Ikigai’, een boek vol tips om meer te genieten van het leven. Stuk voor stuk zijn ze perfect om met meer zin aan je werkdag te beginnen.

Ochtendritueel

Het is belangrijk om ’s ochtends iets te doen wat je graag doet. Dat kan iets heel simpel zijn, zoals een koffie zetten of de krant lezen. Als je dat doet, komt er dopamine vrij in je hersenen, waardoor je opstaan gaat associëren met een beloning. Zo raak je gemakkelijker uit bed.

Ambitie

Vergeet het woord “oké” en wees enkel tevreden met het allerbeste. Toon een beetje ambitie en leg je niet te snel neer bij wat je doet. Zo gaan anderen je ook bewonderen, wat je extra voldoening geeft.

Flow

Tijdens het werken, zoek je best naar een zogenoemde flow. Dat is een staat waarbij je heel hard opgaat in wat je aan het doen bent. Pas op: dat wil niet zeggen dat je handelt op automatische piloot, maar dat je af en toe de tijd neemt om na te denken over wat je eigenlijk aan het doen bent. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag waarom je een bepaalde taak leuk vindt.

Passie

Ten slotte moet je zoeken naar je passie. Als je geluk hebt is dat je job, maar bij veel mensen is dat niet het geval. Wie geen voldoending haalt uit z’n baan, kan beter op zoek gaan naar een andere hobby. Gaan sporten, koken of lezen, het kan alles zijn, zolang je het maar écht graag doet.