Weerbericht – Koud met kans op een (winterse) bui

Weerbericht - Koud met kans op een (winterse) bui

Deze namiddag is het meestal wisselend bewolkt en droog. Vooral langs de Nederlandse grens kunnen nog enkele buien vallen met een licht winters karakter. In de loop van de namiddag worden de opklaringen breder en evolueren we naar een licht bewolkt tot helder weerbeeld. Dat meldt het KMI. De maxima liggen tussen -2 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan de kust. Vanavond en vannacht krijgen we droog en vrijwel helder weer. Enkele buien die zich boven zee ontwikkelen, kunnen mogelijk het uiterste westen van het land bereiken en zorgen voor wat winterse neerslag. De minima liggen tussen -7 of lokaal -12 graden in de Ardennen en -1 of -2 graden in Vlaanderen. Morgen begint zonnig, maar koud. Vanaf de middag neemt de bewolking stelselmatig toe en stijgt ook de kans op wat licht gedruppel aan de kust. De temperaturen stijgen tot 0 of -1 graden in de Ardennen en tot 5 of 6 graden in het centrum van het land. De zuidenwind waait matig tot in het westen vrij krachtig, met daar mogelijk rukwinden tot 50 of 60 km/u.

Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag blijft het vooral in de westelijke landshelft wisselend tot zwaarbewolkt met mogelijk wat smeltende sneeuw of sneeuw. Verder naar het oosten blijft het droog en zijn er nog brede opklaringen. De minima schommelen tussen 2 graden aan de kust en -6 of lokaal -10 graden in de Ardennen.

Woensdagochtend is het vooral in de westelijke landshelft wisselend tot zwaarbewolkt, met mogelijk enkele winterse buitjes of enkele sneeuwvlokken. In het oosten van het land zijn er meer, soms brede opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking overal toe, maar blijft het droog. De maxima variëren tussen 0 graden in de Hoge Venen en 7 graden aan de kust. De wind waait matig uit het zuiden, maar neemt aan de kust toe tot een vrij krachtige wind met rukwinden tot 60 km/u.

Donderdag wordt het zwaarbewolkt en trekt een regenzone van west naar oost over het land. Aanvankelijk valt er nog sneeuw in de Ardennen, maar geleidelijk gaat ook hier de neerslag over in regen. Aan de achterzijde van de storing krijgen we opnieuw droog weer met enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 0 en 1 graden in de Hoge Venen en 10 graden aan zee.

Vrijdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, maar meestal droog. ’s Avonds bereikt een storing vanuit Frankrijk ons land. De maxima in het centrum van het land liggen in de buurt van 7 à 8 graden. Zaterdag trekt een storing over ons land: het wordt zwaarbewolkt en het gaat regenen. In de loop van de dag vormen zich in het westen opnieuw opklaringen. De maxima klimmen tot 7 graden in het centrum. Zondag en maandag wordt het meestal wisselend bewolkt en droog. De maxima schommelen rond 7 graden.

bron: Belga