UK Open darts – Kim Huybrechts strandt in halve finales Qualifier 5

UK Open darts - Kim Huybrechts strandt in halve finales Qualifier 5

Kim Huybrechts (PDC-15) heeft het zaterdag in het Engelse Wigan tot de halve finale geschopt in het vijfde kwalificatietoenooi voor het UK Open darts. Daarin moest de 32-jarige Antwerpenaar met 6-1 het onderspit delven voor de 22-jarige Australiër Corey Cadby (PDC-74). In de finale nam “King” Cadby, in 2016 wereldkampioen bij de jeugd, vervolgens met 6-4 de maat van wereldkampioen Rob Cross (PDC-3), goed voor zijn allereerste toernooizege bij de profs.
Ronny Huybrechts (PDC-42) en Mike De Decker (PDC-144) leden allebei een nipte 6-5 nederlaag in de derde ronde. De oudste van de broers Huybrechts deed dat tegen James Wade (PDC-10), De Decker tegen de Nederlander Dirk van Duijvebode (PDC-121). De derde ronde was ook het eindstation voor Davy Van Baelen. Hij leed daarin een 6-1 nederlaag tegen Chris Quantock (PDC-67). Dimitri Van den Bergh (PDC-38), die Cadby vorig jaar opvolgde als wereldkampioen bij de jeugd, ging er in de tweede ronde met 6-3 uit tegen Mark Walsh (PDC-135). Brian Raman (PDC-184) kreeg in de eerste ronde een 6-0 om de oren van de Ier Keith Geraghty.
Op de UK Open Order of Merit is Huybrechts na vijf toernooien met een zevende plaats de beste Belg. De Nederlander Michael van Gerwen (PDC-1) leidt, voor Michael Smith (PDC-9) en Cadby. Zondag wordt Qualifier 6 in Wigan afgewerkt.

.

bron: Belga