Superprestige Hoogstraten - Mathieu van der Poel na 28e seizoenszege eindwinnaar Superprestige

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft vandaag de Aardbeiencross in Hoogstraten gewonnen. In de zevende en voorlaatste manche van de Superprestige bleef de 23-jarige Nederlander Laurens Sweeck en zijn broer David van der Poel voor. Wereldkampioen Wout van Aert werd in zijn laatste cross van het seizoen zesde. Omdat Van Aert volgende week niet aan de start komt in Middelkerke is Van der Poel al zeker van de eindzege in de Superprestige. Met 100 punten heeft hij vijf punten voor op Van Aert, die zeker de tweede plaats vasthoudt. Sweeck is met 76 punten derde. Van der Poel verzekerde zich eerder ook al van de eindzege in de Wereldbeker en de DVV Trofee.

Na de start volgde met een door de wind omgekrulde aankomstlijn al een eerste, totaal onvoorzien, obstakel voor de renners. Van der Poel werd hierdoor wat opgehouden en zakte terug naar de negende plaats. Toon Aerts nam de beste start en leidde het pak het drassige veld in. Michael Vanthourenhout nam al snel de leiding over. De vicewereldkampioen mocht aan de tweede ronde beginnen met een kleine voorsprong op een omvangrijke groep. Niet lang daarna flitste Mathieu van der Poel naar Vanthourenhout. Daarna stokte het tempo en vormde zich een kopgroep met dertien renners.

Toen Van der Poel de snelheid opnieuw opdreef, nestelde Van Aert zich in het wiel van de Europese kampioen. Ook de oudere broer van Mathieu, David van der Poel, repte zich naar voor en zo begonnen drie leiders aan de vierde ronde. Daarin vond Mathieu van der Poel het welletjes en ging hij alleen aan de haal. Net voor halfcross had hij al 22 seconden bijeen gesprokkeld op David van der Poel, Van Aert, Tim Merlier, Gianni Vermeersch en Wietse Bosmans. De zoveelste demonstratie was een feit. Enkel de strijd voor de tweede plaats leverde nog wat spanning op. Met nog twee ronden voor de boeg streden nog negen renners voor de dichtste ereplaats. In de slotronde zette Sweeck alles op alles en liet hij zijn metgezellen in de steek. Hij kon zijn positie consolideren en finishte als tweede. David van der Poel mocht mee het podium op.

.

bron: Belga