Nieuwe Duitse regering – Angela Merkel belooft tot het einde door te gaan

Nieuwe Duitse regering - Angela Merkel belooft tot het einde door te gaan
Nieuwe Duitse regering - Angela Merkel belooft tot het einde door te gaan

Angela Merkel heeft de intentie de volledige vier jaar op post te blijven als bondskanselier. Dat heeft ze zondagavond laten weten. Er komt veel kritiek binnen haar eigen partij over de nieuwe Duitse regering. De verkiezingen in Duitsland dateren al van september en na lange en moeizame onderhandelingen bereikten CDU, CSU en SPD pas deze week een akkoord over een regeringscoalitie. Maar het rommelt binnen de CDU over het coalitieakkoord. De partij offert de post van Financiën op aan de sociaaldemocratische SPD. Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat naar de Beierse zusterpartij CSU. Veel van haar partijleden hebben al aangedrongen op het ontslag van Merkel.
“Ik ben het soort mens dat zijn gegeven woord respecteert”, zei Merkel in een interview met de Duitse openbare omroep ZDF. “Ik heb me tegenover de bevolking geëngageerd voor vier jaar en ik wil dat respecteren.”
De huidige en toekomstige bondskanselier weigert ook te geloven dat haar macht, na 12 jaar bewind, aan het afnemen is. “Nee, ik heb niet die indruk.”

Bron: Belga