Jupiler Pro League - Charleroi komt niet verder dan puntendeling tegen Lokeren

Charleroi en Lokeren hebben zondag de 26e speeldag van de Jupiler Pro League afgesloten met een 1-1 gelijkspel. In een zoutloze partij zorgden De Ridder (3.) en Fall (53.) voor de doelpunten. In de stand blijft Charleroi tweede, op elf punten van leider Club Brugge. Lokeren is veertiende. Lokeren begon uitstekend op Mambour. De Waaslanders counterden zich al na drie minuten naar een voorsprong. De Ridder rondde een voorzet van Hupperts af met een rake kopbal. Lokeren leunde vervolgens achteruit en Charleroi geraakte niet door de organisatie van de bezoekers heen. Een doelrijpe kans konden de Carolo's de eerste 45 minuten niet laten noteren.

Na rust - intussen in een ware sneeuwbui - liep het beter voor Charleroi. Fall werkte een voorzet van Rezaei keurig voorbij Lokeren-doelman Verhulst. De Waaslanders schakelden nu ook opnieuw een versnelling hoger en Hupperts was met een schuiver dicht bij de 1-2. Charleroi ging in het slot van de partij het meest nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. Rezaei (over) en invaller Bedia (op Verhulst) waren er het dichtst bij, maar de Henegouwers scoorden niet meer. Lokeren had het laatste woord met een poging van De Ridder, maar Penneteau ranselde zijn bal uit zijn doelvlak.