Fed Cup – Flipkens en Mertens verliezen dubbel, Frankrijk pakt zege met 3-2

Fed Cup - Flipkens en Mertens verliezen dubbel

Elise Mertens en Kirsten Flipkens zijn er zondagavond niet in geslaagd België de zege te bezorgen tegen Frankrijk in de eerste ronde van de Wereldgroep in de Fed Cup. Het Belgische duo verloor in Mouilleron-le-Captif het beslissende dubbelduel in drie sets van de Franse tandem Kristina Mladenovic/Amandine Hesse. Na een dikke twee uur tennis stond er 6-4, 2-6 en 6-2 op het scorebord. Eerder op de dag verloor Elise Mertens (WTA 20) in twee sets (6-4 en 6-4) van Kristina Mladenovic (WTA 13) en won Alison Van Uytvanck (WTA 79), eveneens in twee sets (6-1 en 6-3), van Pauline Parmentier (WTA 91).
Na de twee enkelspelen van zaterdag stond het 1-1 in de tussenstand. Mertens rekende eenvoudig af met Parmentier (6-2 en 6-1), terwijl Flipkens geen vuist kon maken tegen Mladenovic (6-2 en 6-4).
Frankrijk neemt het als winnaar op 21 en 22 april op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Nederland. De Belgische vrouwen traden voor het eerst sinds 2012 opnieuw aan op het hoogste niveau. Voor het team van kapitein Dominique Monami wacht in april barrages voor het behoud in de Wereldgroep.

bron: Belga