Rugby Europe Championship 2018 - België gaat met 47-0 onderuit in Georgië

door
Belga
Leestijd 2 min.

België heeft vandaag zijn eerste wedstrijd van het Rugby Europe Championship 2018 (Zeslandentoernooi B) verloren. Het werd 47-0 in het Georgische Kutaisi. Naast Georgië en België, dingen ook Rusland, Spanje, Duitsland en Roemenië mee voor een rechtstreeks ticket voor het WK van Japan in 2019 of voor een barragewedstrijd. Georgië is al zeker van een plek op het WK. Het land dat de hoogst gecumuleerde ranking haalt in de twee laatste edities, is gekwalificeerd en wordt samen met Ierland, Japan en Schotland in groep A geplaatst.

De tweede hoogst geklasseerde ploeg mag om een ticket strijden met Portugal, dat al een eerste barragewedstrijd won. De winnaar van die barragewedstrijd zal uitkomen tegen een tegenstander uit Oceanië in een intercontinentale barragematch. De winnaar van die wedstrijd zal als laatste toegevoegd worden aan groep A.

De jongens van Guillam Ajac spelen hun tweede wedstrijd op 17 februari in Rusland. Vervolgens ontvangen de Zwarte Duivels op 3 maart Duitsland, vooraleer ze de verplaatsing naar Roemenië (10 maart) maken. De Belgische XV eindigen hun campagne in eigen huis tegen Spanje op 18 maart.

Vorig seizoen nog konden de Zwarte Duivels hun behoud in het Zeslandentoernooi verzekeren door in de barragewedstrijd te winnen van Portugal. Dat was dan ook de enige overwinning van dat seizoen. De kans dat België op het WK te zien zal zijn is dus eerder klein. Het behoud in het Zeslandentoernooi blijft dan ook het voornaamste doel. In dat opzicht is de wedstrijd tegen Duitsland van enorm belang.

bron: Belga