OS 2018 - Ward Pétré is "een beetje ontgoocheld" na snelle exit

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voor shorttracker Ward Pétré zaten de Olympische Winterspelen er na een wedstrijd op. Een vijfde plaats in zijn reeks volstond niet om door te stoten. Pétré kon vandaag in de Gangneung Ice Arena nooit echt de indruk wekken mee te spelen voor de top drie. Toen hij in de tweede helft van de race een duwtje kreeg van de Brit Treacy Farrell, mocht hij alle kansen op kwalificatie opbergen.

Na afloop overheerste bij de 21-jarige shorttracker een dubbel gevoel. "Ik ben natuurlijk wel een beetje ontgoocheld. Zo'n stomme duw, dat is een beetje jammer. Anderzijds heb ik mijn rit goed aangepakt. Ik heb ondanks de stress geprobeerd het hoofd koel te houden. Er zijn zeker veel punten waar ik tevreden over ben. Maar teleurgesteld ben ik ook uiteraard. Als je een vinger krijgt, wil je een hand."

Pétré had vooraf gehoopt op een plaats in de halve finales. "Als ik die duw niet krijg, hou ik misschien wat langer de aansluiting. Het is jammer, maar dat is sport. Er gaan er maar 18 van de 36 door, dat is amper de helft. Vooraf zou ik met beide handen getekend hebben om gewoon deel te kunnen nemen aan de Spelen. Maar nu je hier bent, wil je toch net iets meer. Maar ik ben toch op de Spelen geweest en dat is een ervaring die niet veel atleten hebben. Ik ga die zeker meenemen naar de volgende jaren."

bron: Belga