OS 2018 - Stef Vandeweyer (18) betaalt leergeld

door
Belga
Leestijd 1 min.

Stef Vandeweyer heeft vandaag op de Winterspelen in Pyeongchang niet kunnen verrassen in de kwalificaties van de slopestyle. De youngster werd in zijn kwalificatiegroep na twee valpartijen zeventiende, ruim onvoldoende voor een finaleplaats. "De trainingen waren goed verlopen, maar tijdens de runs heb ik wat tegenslag gehad. Twee keer ben ik gevallen", vertelde hij na zijn wedstrijden in het Bokwang Snow Park. "In de eerste run had ik een slechte landing na de tweede jump. Daardoor had ik te weinig snelheid om de laatste jump te halen. In de tweede run had ik wat tegenslag met tegenwind bij mijn tweede en derde jump, waardoor ik niet kon afwerken wat ik in gedachten had."

Vandeweyer is met zijn achttien lentes de benjamin van Team Belgium. Hij had vooraf verklaard dat Pyeongchang vooral een leerschool zou worden. "Ik ben blij dat ik hier mag zijn. Ik weet nu hoe het voelt om aan Olympische Spelen deel te nemen. Natuurlijk ben ik wel wat ontgoocheld dat ik niet mijn beste prestatie heb geleverd."

Over anderhalve week staat de big air op het programma. "Ik kijk er erg naar uit. Ik heb er veel voor getraind en het is in principe een discipline die mij iets beter moet liggen omdat ik een goeie sprong heb. Ik ga er met vertrouwen naar toe."

bron: Belga