OS 2018 – Sebbe De Buck slaagt er niet in zich te plaatsen voor de finale in de slopestyle

OS 2018 - Sebbe De Buck slaagt er niet in zich te plaatsen voor de finale in de slopestyle

Snowboarder Sebbe De Buck is er zaterdagmorgen niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale in de slopestyle. De 22-jarige De Buck liet scores van 59.40 en 29.58 noteren en dat volstond niet om de kwalificaties te overleven. Bij zijn tweede run kwam hij ten val. Later op de dag (vanaf 5u00) komen met Seppe Smits en Stef Vandeweyer nog twee Belgen in actie. Nadat de start door een technisch probleem met zo’n veertig minuten werd uitgesteld, konden de snowboarders beginnen aan hun olympiade in Pyeongchang. In zijn eerste run speelde De Buck in winderige omstandigheden op veilig en liet een score van 59.40 optekenen, waarmee hij de negende plaats innam. Tijdens de tweede run viel De Buck bij de landing van zijn eerste jump. Daardoor was zijn score (29.58) nog lager en was hij meteen uitgeschakeld.
De Antwerpenaar, vorig jaar vierde op het WK slopestyle, brak vorige maand tijdens de X-Games in het Amerikaanse Aspen zijn pols bij een valpartij. Hij werd nog voor de Spelen geopereerd en startte met een metalen pin.
De beste zes in de twee reeksen stoten door naar de finale. Tweevoudig wereldkampioen Seppe Smits wordt zeker in die finale verwacht. Voor benjamin Stef Vandeweyer lijkt dat lastig te worden.

bron: Belga