OS 2018 - Kim Vanreusel skiet vijf nummers want ze wil nog niet kiezen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kim Vanreusel staat in Pyeongchang voor haar eerste olympische deelname. De skiester is ingeschreven voor liefst vijf disciplines, maar die volle kalender schrikt haar allerminst af. "Het is een bomvol programma, maar ik zie het zeker zitten", zegt de 20-jarige Antwerpse, die maandag (12 februari) aan haar Spelen begint met de reuzenslalom. Daarna volgen nog de slalom (14/2), super-g (17/2), afdaling (21/2) en combiné (23/2).

"Ik ben nog jong en ik wil mij nog niet specialiseren in één nummer. De snelheidsnummers helpen mij bijvoorbeeld voor de slalom. Het is allemaal ervaring die ik meeneem. Als ik hier genoeg rust op momenten dat ik kan, op tijd ga slapen en zorg draag voor mijn recuperatie, dan zal het wel lukken. Ik ben het trouwens gewoon om veel wedstrijden te skiën. In een seizoen doen wij dat wel vaker. Het komt goed."

Dat Vanreusel nu al, op haar twintigste, kan deelnemen aan de Spelen, vindt ze "heel speciaal". "Ik weet dat het een droom is voor heel mensen. Ik ben ook heel blij hier te zijn. Anderzijds is het vooral zaak om ervaring op te doen, met het oog op wat binnen vier en acht jaar volgt. Twintig is echt jong voor een skiester."

Vanreusel heeft er al vier trainingsdagen opzitten op de Koreaanse piste. "Die zijn goed verlopen. De piste is hard en agressief. Dat ligt mij wel. Als ik een resultaat kan neerzetten, zal ik blij zijn. Ik ga er honderd procent voor. Is het minder goed, dan hoop ik te leren uit mijn fouten."

bron: Belga