OS 2018 - "Ik heb het deze keer kunnen waarmaken"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Seppe Smits heeft zich zaterdag op de Winterspelen in Pyeongchang met de hakken over de sloot geplaatst voor de finale van de slopestyle. De regerende wereldkampioen pakte met een minieme marge van minder dan een punt het zesde en laatste ticket in zijn kwalificatiegroep. Smits opende met een degelijke eerste run waarvoor hij 78,36 punten scoorde. Het leverde hem een vierde plaats op in de tussenstand. De tweede run ging echter de mist in na een val, waarna het nog bibberen en beven werd om in de top zes te eindigen.

Vier jaar geleden greep Smits op de Spelen in Sotsji met 0,25 punten net naast een finaleplaats. In het Bokwang Snow Park had hij zaterdag meer geluk.

"De Olympische Spelen is een speciale wedstrijd. Voor de tweede keer in mijn leven (na Sotsji, red) had ik stress voor een wedstrijd", gaf Smits achteraf toe. "De trainingen waren niet goed verlopen, maar dan blijkt toch dat een training niet altijd een referentie is voor een wedstrijd. Ik heb het deze keer kunnen waarmaken en dat is een serieuze opluchting."

Morgen/zondag heeft Smits naar eigen zeggen niets te verliezen in de finale. "De motivatie is even groot, maar de druk is minder groot. Vandaag wilde ik gewoon een goeie run landen en in de finale raken. Morgen maakt het resultaat echt niet uit. Dan wil ik voor een run gaan en als ik dat kan waarmaken, zal ik tevreden zijn."

De knieproblemen die Smits parten speelden in aanloop naar het olympisch toernooi, zijn overigens nog niet helemaal van de baan. Bij zijn val in de tweede run voelde hij opnieuw pijn. "De kine zal er zo meteen wat werk aan hebben", lachte hij. "Maar voor morgen zal het geen probleem zijn."

bron: Belga