Jupiler Pro League - KV Mechelen wint met kleinste verschil en geeft rode lantaarn door aan Eupen

Op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League heeft KV Mechelen in eigen huis de degradatietopper tegen Eupen van zaterdagavond met 1-0 gewonnen. Nicklas Pedersen scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. In de eerste helft liet Hassan Bandé een enorme kans onbenut. De Mechelen-aanvaller snoepte de bal af van een flaterende Mathieu Peybernes, maar in plaats van de bal door te spelen naar Rob Schoofs die alleen aan de tweede paal stond, liep de Burkinees zich vast op doelman Hendrik van Crombrugge. Zo moesten de supporters die achter de Kazerne waren verzameld tot de 72e minuut wachten alvorens ze een doelpunt te zien kregen. Hassan Bandé bracht na een sterk nummertje aan de zijlijn zijn kompaan Nicklas Pedersen voor doel, die de 1-0 binnenduwde voor KV.

KV Mechelen (voorlaatste met 22 punten) geeft zo op vier speeldagen van het einde de rode lantaarn door aan Eupen, dat volgt op 1 punt.